Semesterbostäder & hotell i Saint-Rémy-de-Provence

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Saint-Rémy-de-Provence ligger i departementet Bouches-du-Rhônes i regionen Provence. Staden är huvudstad i naturområdet Les Alpilles och är ett utsökt turistmål och viktig vinstad med sina AOC klassificerade viner. AOC betyder att vinets namn och ursprung är kontrollerat. Det betyder även att vinet är framställt efter de lokala traditionerna. Det finns regler om användning av bestämda druvor, skördetid och minimum innehållet av alkohol. Staden ligger ca. 20 km från staden Avignon och ca. 90 km från Marseille.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historia

Saint-Rémy-de-Provence har ca. 10.500 invånare och har en historia som går tillbaka till bronsåldern. Ett par kilometer söder om staden har romarna satt sin prägel på kommuen med byn Glanum som idag står i ruiner. Under medeltiden kom religionen till Saint-Rémy-de-Provence och det byggdes inte mindre än 6 kyrkor i staden varav 4 av dem fortfarande finns än idag. Staden bjuder förutom sina historiska sevärdheter även på flera matställen samt flera affärer.

 
 
search map