Semesterbostäder & hotell i Saint Tropez

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Kuststaden Saint Tropez (eller Troppan som det numera heter i svensk folkmun) ligger på en halvö på Rivieran väster om Nice och Cannes. Under hela sommaren vimlar staden av kända personligheter i alla former runt de smala gatorna och längs kajen i lustbåtshamnen ligger dena ena yacht efter den andra med prominenta gäster.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Staden var inget annat än en liten fiskeby fram till 50-talet, då gäster från film och modevärlden förälskade sig i Saint Tropez och började att bosätta sig där för sommaren. Snabbt var det här allt hände och när ingen annan än Brigitte Bardot blev "upptäckt" och medverkade i filmer som ägde rum här, fanns det ingen återvändo. Sedan dess har turister, jet-sets och sportstjärnor strömmat till staden, inte minst miljonärer och modeller som här hittat en naturskön mötesplats.

I själva staden spelar både den gamla och den nya hamnen en viktig roll, just på grund av de många välbärgade människor som väljer att anlända hit med lustyacht. Längs med hamnarna kan man promenera eller sitta på ett av de många kaféer eller barerna och njuta av solen. Dessutom är den gamla stadskärnan och den gamla fästningen värt ett besök.

Stränderna söder om staden är ett kapitel för sig själv. Här finns både privata och offentliga stränder, och det finns möjlighet att hyra utrustning för en mängd olika vattensporter som dykning, vindsurfing och kanotsegling. Stranden som heter Tahiti Plage blev i slutet av 50- och 60-talet ramen för en hård kamp mellan den lokala polisen och de besökande turister om rätten till att sola topless, och det har även gjorts en film om ämnet med Louis de Funès i rollen som den lokala polisen. En annan välkänd strand idag dit jet-set och festglada samlas är Nikki Beach där champagnen flödar från tidigt på dagen tills kvällen faller på. Idag är det fortfarande frivilligt om man vill bada med eller utan baddräkt på flera stränder i området.

Besöker man Saint Tropez under lågsäsongen finner man en liten badort med lokalt provensalskt vardagsliv och vackra sandstränder, samt ett hamnområde där både glassbarer och restauranger är öppna även om antalet besökande minskat. Även under vår- och höstmånaderna kan man njuta av solens sköna strålar medan man beundrar den ena lustyacht efter den andra. På denna årstid ska man dock inte räkna med att se någon av de rika lustbåtsägare utan endast deras hårt arbetande besättning som underhåller och gör allt för att de ståtliga båtarna och yachterna ska skina.

 
 
search map