Semesterbostäder & hotell i Sainte-Maxime

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Sainte-Maxime är en av de mest exklusiva städerna på den Franska Rivieran, där Saint-Tropez är den mest kända. Stadens befolkning femdubblas under sommaren från 12 tusen till närmare 60 tusen som skapar atmosfär på stadens gator samt nere i lustbåtshamnen. Under sommaren besöks staden även av flera prominenta besökande som tittar förbi, inte minst vår svenska kungafamilj som har hus i just Sainte-Maxime.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sainte-Maxime är precis som Saint Tropez en gammal fiskeby. Under 1800-talet utvecklades stadens hamn till en handelshamn, varifrån man skeppade bl.a. olja, vin, trä och kork vidare till Marseille och Italien. Från 1900-talet blev staden en tillflyktsort för målare, författare och poeter som lockades av det milda klimatet och vackra staden med naturen runt omkring.

Även de mest krävande turister finner tillfredsställelse i Saint-Maxime. Staden har en underbar promenad längs stranden, fina sandstränder och möjlighet att roa sig med vattensporter. Staden erbjuder flera bra restauranger, matställen och glassbarer. Hela året arrangeras det olika evenemang som t.ex. filmfestivaler, teater vid havet, mästerskap i vattenskidor etc.

 
 
search map