Semesterbostäder & hotell i Saintes-Maries-de-la-Mer

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

År 40 sägs det att de tre Maria: Maria Magdalena, Maria Salome och Maria Jacobea gick i land i Provence. Härifrån fick staden sitt namn. Saintes-Maries-de-la-Mer är huvudstad i Camargue-området som är Rhône flodens delta och ligger nära kusten. Bland fransmän i området kallas staden kort och gott Saintes och ligger i närhete av städerna Arles (30 km), Nîmes (45 km) och Montpellier (30 km).

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Legenden om de tre Maria

På franska heter de tre Maria Maria Magdalena, Maria Salome och Maria Jacobea. Maria Magdalena var en lärjunge till Jesus, Maria Salome var mor till apostlarna Jabob och Johannes medan Maria Jacobea var jungfru Marias syster. Efter Jesus död och uppståndelse blev de tre Maria satta i en båt utan segel eller åror tillsammans med tjänstepigan Sarah, St. Martha och hennes bror Lazarus, och det sägs att de strandade i Camargue i Provence. Därför kallas staden idag Saintes-Maries-de-la-Mer. Legenden säger också att Maria Jacobea och Maria Salome var i Camargue med Sarah. Efter deras död bevarade församlingen deras reliker i den kyrka de hade byggt vid deras ankomst. Maria Magdalena fortsatte till Sainte-Baume, Martha evangeliserade Tarascon, och Lazarus blev apostel i Marseille. Den nuvarande kyrkan i Saintes-Maries-de-la-Mer står på samma plats som den ursprungliga och är byggd mellan det 11:e och 12:e århundrade. Varje år i maj och oktober arrangeras festivaler i staden där man firar Maria Salome och Maria Jacobea.

Stadsliv och utflykter

Staden inbjuder till badsemester och avkoppling men det är också naturligt att ta en tur utanför staden och uppleva det rika djurlivet som präglar Camargue. Här finns många vilda hästar, fåglar, flamingos och tjurar. Dessutom produceras det salt och ris i området. Stadens hus är byggda i riktig medelhavsstil - vitkalkade och låga, och i centrum finner man flera livliga restauranger och affärer.

 
 
search map