Semesterbostäder & hotell i Sanary-Sur-Mer

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Njut av den härliga atmosfären

Sanary-Sur-Mer erbjuder cirka 8 km badsträcka i form av flera små sand- och småstensstränder. Här finns ett mysigt centrum med affärer restauranger och en härlig atmosfär och även strandpromenaden är trevlig med sina rosa hus och den lilla hamnen med fiskebåtar. Fisket är inte längre stadens huvudsakliga verksamhet, men du kan fortfarande se en båt gå till till sjöss för att utföra sitt arbete på traditionellt vis.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Rik på historia

Det finns massor av historia i Sanary-Sur-Mer. I staden kan du se spår av grekisk och romersk dominans, inklusive tornet "Tour Romane" från 1200-talet, varifrån de - med den strategiska positionen i hamnen kunde upprätthålla kontrollen över kustlinjen.
på 1930-talet flydde många intellektuella tyskar från Hitlers makt till Sanary-Sur-Mer, där de stannade och gick i exil. Under 1939, då andra världskriget bröt ut, började den franska regeringen att behandla dessa tyskar som utländska fiender och skickade även en del av dem till koncentrationslägren. Idag är det möjligt att besöka de intellektuellas gamla bostäder och speciellt är det många tyskar som besöker staden av just den här anledningen.

Smaka de berömda vinerna

Sanary-sur-Mer ligger i vindistriktet Bandol AOP, som är känt för sitt rödvin, och blir ofta jämfört med det vindistriktet, som producerar det berömda Châteauneuf-du-Pape. Du kanske känner igen namn som Domaine Tempier, Domaine de la Tour du Bon, Château Sainte Anne och Domaine la Suffrène. I området produceras också rosévin som t.ex. Domaine de Terrebrune och Domaine de la Mordorée. I stadens vinkällare har du möjlighet att både smaka och köpa de olika delikatesserna. I staden finns två matlivs och ett flertal konditorier, som framställer den berömda "Tarte Tropezienne", som är en specialitet från området omkring sant Tropez. Öl och choklad är också specialiteter i detta område, så staden erbjuder också ett brett utbud av dessa läckerheter. Varje dag säljs färsk fisk vid till ett bra pris och på sommaren erbjuder den lokala marknaden varje dag lokala produkter (ost, kött, frukt, grönsaker, honung) av hög kvalitet.

Fyll semestern med upplevelser

Det finns mycket att se och göra i den här staden. Du kan bland annat besöka det romanska tornet, Tour Romane, som tidigare varit ett museum för undervattensarkeologi. Costeau uppfann dykutrustningen här i staden under andra världskriget. Det vackra 1600-tals- kapellet, Notre-Dame-de-Pité är även värt ett besök, inte minst pg a den underbara utsikten över kusten som kapellet erbjuder. Surfing är en populär aktivitet här på grund av mistralvindarna och de bra stränderna. Portissol sägs vara den bästa stranden för surfing. I augusti blir stranden väldigt tätbefolkad och är populär året om.

 
 
search map