Semesterbostäder & hotell i Tourtour

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tourtour är en av de små karaktäristiska provensalska medeltida städerna med fontäner, marknadsplatser och små vindlande gator. Staden ligger högt (635 m ö.h.) och det är en fantastisk utsikt över landskapet och helt ut mot medelhavet. Tourtour har utsetts till en av Frankrikes vackraste städer.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Tourtour är en välbevarad stad med sin egen källa som ger liv till stadens åtta fontäner. Även om detta är en lugn stad förnimmer man att det är tal om en levande stad, utan någon turistkuliss. Läget gör att du kan dra dig tillbaka och koppla av men ändå ha nära till många utflyktsmål.

Som gäst i staden rekommenderas det att släntra runt de små gatorna och titta på resterna av den gamla stadsmuren och de gamla medeltidsborgarna, kyrkan Saint Denis och kapellet Sainte Trinitè. Det finns också ett antal gallerier och ateljéer, ett fint urval av butiker och restauranger att titta på. Efter promenaden har man gjort sig förtjänt till några av de lokala läckerheterna, som bland annat getost, honung, svart tryffel och läckra vin.

Intresserar man sig för olivolja, finner man en gammal olivkvarn, som fortfarande är i bruk på vintern. Det pressas ca 50 ton oliver per år, vilket ger omkring 8000 liter olja. Olivkvarnen kan besökas och den lokala olivoljan kan köpas i staden.

 
 
search map