Semesterbostäder & hotell i Vaison-la-Romaine

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vaison-la-Romaine ligger i departementet Vaucluse i Provence ca. 50 km norr om staden Avignon och endast ca. 10 km från berget Ventoux. Floden Ouvèze löper genom staden och det bor ca. 6.200 invånare här. Staden är mest känd för sina mämningar från romartiden samt sitt medeltidscentrum med små gator och gränder. Vaison-la-Romaine ligger omgiven av vinmarker och bjuder på några av regionens finaste viner.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historia

Staden Vaison var under det 4:e århundade f.Kr. huvudstad för en keltisk stam som bodde i staden och området fram till 125 f.Kr. då romarna erövrade området och intog Vaison, och gjorde den till en av de rikaste städerna i området. Några av de romerska byggnader finns fortfarande kvar. Efter romarikets fall blev Vaison-la-Romaine ett viktigt religiöst centrum. Stadens bostäder ligger koncentrerade norr om floden. Under medeltidens oroliga tider sökte invånarna skydd i klipporna söder om floden Ouvèze och i detta sammanhang uppstod den medeltida stadskärnan som vi känner den idag.

Semester i Vaison-la-Romaine

Förutom den medeltida staden erbjuder kvarteren norr om floden Ouvèze på restauranger av olika slag samt dagligvarubutiker. Staden är en av de största arkeologiska platserna i Frankrike som förskönar staden och möjligheterna för sightseeing. I området ligger flera vindistrikt, där det finns möjlighet att följa olika vinrutter.

 
 
search map