Semesterbostäder & hotell i Vence

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Upptäck den gamla stadsdelen

Vence är en gammal stad vars historia går tillbaka till romartiden och den gamla stadsdelen är från medeltiden. Den gamla stadsmuren är välbevarad, och detsamma kan sägas om de många gamla krokiga husen i de små, smala och slingrande gatorna inom stadens murar. Du kan börja din tur i Vence gamla stadsdel genom att gå igenom den vackra Place Peyra. Denna plats var tidigare stadens mest centrala, där man träffades för att handla och även vid viktiga tillfällen. Det var också här man kapade huvuden av syndarna som skulle avrättas, men tack och lov är det mycket mer civiliserat nuförtiden!

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Besök rådhuset och katedralen

Du kan dessutom se stadens rådhus från 1908 som ligger på samma lilla torg som den lilla domkyrkan, ursprungligen med anor från det 1000-talet. Idag är domkyrkan ombyggd och har restaurerats flera gånger, och du kan se detaljer från många olika epoker inne i kyrkan, inklusive Chagalls glasmålningar i dopkapellet. Det finns ett stort urval av små butiker, restauranger och kaféer på de små pittoreska torgen och i de smala gatorna. Här finns något för varje smak och budget.

Fynda på de lokala marknaderna

Utanför den gamla staden utspelar sig vardagen i Vence med olika marknader på det centrala torget Place du Grand Jardin. Varje morgon säljs här frukt, grönsaker och blommor,och varje onsdag kan du även köpa böcker på loppmarknaden. På samma torg spelar barnen boll och männen träffas för en omgång pétanque.

Matisse-kapellet

Ett absolut måste innan du lämnar Vence är La Chapelle du Rosaire, även känt som "Matisse-kapellet" eftersom den store konstnären fick fria händer att dekorera och försköna det. Han betraktade själv kapellet som ett av sina huvudverk, och även om du på Matisse Museum i Nice kan se skisser på många av dekorationerna i kapellet så är det en helt annan upplevelse att se det samlade arbetet i verkligheten.

Bra läge

Vence är en bra utgångspunkt för en lyckad semester, oavsett om du söker de många kulturella upplevelserna som finns i området, vin och gastronomi eller en aktiv semester med cykling och vandring i naturen.

 
 
search map