Semesterbostäder & hotell i Villefranche sur Mer

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villefranche sur Mer ligger som namnet antyder ut till Medelhavet endast få kilometer öster om Nice. Vill man gärna uppleva livet i en liten stad och föredrar kortare besök i de större och mer berömda städerna så är Villefranche ett bra val.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Staden har en gammal stadskärna med små vindlande gator och gränder, en fästning som tidigare användes för stadens försvar men som idag rymmer den offentliga förvaltningen samt kyrkor och kapell från många olika tidsperioder. Strandpromenaden längs marinan är också värt en promenad på kvällen efter en lång dag på stranden. Det är också möjligt att inta en god middag vid marinan på någon av de mysiga restaurangerna som med dess färgglada markiser visar förbipasserande att det är möjligt att äta utomhus under de varma kvällarna.

Det provencalska stadslivet utvecklar sig på förmiddagen runt omkring i staden med marknader av olika slag. Det säljs både mat och lokala specialiteter, och varje söndag kan man under hela dagen uppleva den lilla mysiga antika loppmarknaden nere på strandpromenaden. Här kan man beskåda gamla damer i leopardpäls och äldre män med baskern på sned som uppslupet tittar runt bland värdefulla antikviteter. Man kan också hitta mer vanliga loppmarknader i staden där även folk med mer "normal" budget har råd att handla. Behöver man en paus finns det även ett stort utbud av barer, restauranger och kaféer.

Sol och bad är viktiga element för en semester i Villefranche: Man kan bada vid stadens sandstränder och enkelt komma tillbaka till staden till fots när det blir dags för en förfriskning. Vill man besöka några av de många intressanta städerna i närheten är det lämpligt att ta tåget. Det går snabbt, och man slipper krånglet med parkering. Vill man hellre njuta av utsikten från en buss kan man faktiskt komma till Nice på under 20 minuter.

 
 
search map