Semesterbostäder & hotell i Aix-les-Bains

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vattnets stad

Staden ligger östra Frankrike i regionen Rhône-Alpes. Aix kommer från det latinska namnet Aquae, som betyder vatten - och vatten är en viktig del av staden, som ligger direkt vid Bourget-sjön, där det finns trevliga promenader längs sjöns stränder och den charmiga småbåtshamnen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Färre turister

Staden påminner om den berömda staden Annecy, som ligger omkring 35 km från Aix-les-Bains. Annecy är dock större, mer känd och har fler turister, i motsats till Aix-les-Bains som fortfarande är orörd från turism. När solen går ner över den franska Savoie, är det proppfullt med folk vid sjön i Annecy, medans det är lugnare i Aix-les-Bains.

Aktiviteter
Aix-les-Bains och området rumt staden erbjuder flera aktiviteter, som kan tillfredställa semestergästerna. Du kan bada i sjön och njuta av solen på flera stränder. Sjön inbjuder även till segling och sportaktiviteter såsom vattenskidor, rodd och vackra vandringsleder. Staden ligger fint placerad vid de franska alperna, det är faktiskt endast 19 km till de närmsta pisterna! Det finns flera intressanta utflyktsmöjligheter från Aix-les-Bains utöver Annecy och Alperna. Det finns både Genève i Schweiz, samt städerna Evian-les-Bains och Thonon-les-Bains på den franska sidan av Léman-sjön, som utgör en del av naturliga gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Aix-les-Bains hörde fram till 1860 till det italienska kungadömet Sardinen, men från 1861 övertog Frankrike staden, som idag har 27 000 invånare. Aix-les-Bains hade sin storhets tid under La Belle Epoque, när det var ett favorit- semesterställe för rika familjer.

 
 
search map