Semesterbostäder & hotell i Annecy

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Savoie's Venedig är ett välförtjänt namn till denna medeltidsstad i norra delen av franska Alperna. Den pittoreska staden är uppbyggd kring ett slott från den 1400-talet och är full med kanaler och bäckar som rinner ut i Frankrikes näst största - och mycket turkosgrönne - sjö, Lac d'Annecy.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sjön, som är en av de vackraste kallas Europas renaste sjö på grund av mycket stränga miljöregler som introducerades redan på 60-talet. Sjön är ett populärt turistmål speciellt för bad och vattensporter, och för dens färg som är lika turkisgrön i verkligheten, som det man kan se på bilden ovan! Det har blivit anlagt en cykelväg på ca. 14 km runt sjön.

Staden är idyllisk och vacker att gå runt i. Det finns restauranger där gästerna kan få traditionella rätter från Haute Savoie - raclette, ostfondue, charkuterivaror mm. Allt samman med lokala viner från området. Annecy ligger inte långt från de berömda skidområden i Albertville och Les trois Valées (de tre dalarna).

 
 
search map