Annecy, Rhone-Alpes Ferie ved Annecy-søen

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Rent vatten

Sjön är känd för sitt rena vatten och detta är tack vare de insatser som gjorts för att skydda den i över 50 år. Insatserna har lönat sig och man har fått flera utmärkelser för omsorgen och det hårda arbetet för att undvika förorening. Det rena, klara vattnet rinner från sjön i kanalerna som löper genom "gamla stan" (Annecys historiska centrum), vilket ger den ett pittoreskt utseende, likt ett "Venedig i Alperna"

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Runt om sjön

Sjön är omgiven av 24 städer och byar med mycket karaktär där Annecy är huvudstaden. Det är en plats som är känd för sin höga livskvalitet och här finns en stark Venedigkänsla med den originella arkitekturen, kanalerna och ett 1300- talsslott. Den näst största staden är Annecy Le Vieux som ligger på en grön kulle som sträcker sig ner till sjöstranden och består till 50 % av skog eller jordbruksmark. Den har en övervakad strand på sommaren och många aktiviteter på sjön.

Aktiviteter

Du kommer inte att få slut på idéer här om du vill roa dig med sport och aktiviteter. På marken, i vattnet eller i luften... du väljer! Det finns flera cykelvägar runt sjön och även vandringsleder som leder dig genom den fantastiska naturen. Vattenaktiviteter inkluderar vattenskidor, paragliding, segling, vindsurfing och mer. Du kan även hoppa bunjy- jump, paddla kanot eller klättra i berg. Dessutom kan du naturligtvis även åka skidor eller längdskidor i bergen runt vattnet. Vi bör även nämna Gorges du Fier i Annecy där du kan promenera längs plattformar genom raviner- om du gillar höga höjder!

Äta ute

Självklart kommer all den friska luften och de många aktiviteterna göra dig hungrig och därför kan vi med glädje meddela att området präglas av utsökt mat att sätta tänderna i. Sjöstäderna är alla livliga och har härlig atmosfär med med sina många caféer och restauranger. Du kan prova nyfångad fisk från sjön i ett av caféerna vid vattnet eller på en Michelin- restaurang. Här finns nämligen valmöjligheter som passar alla budgetar. Vi rekommenderar även det lokala Savoie- vinet som är väldigt gott och vars druvor odlas vid foten av Alperna.

Hur du tar dig hit

Den närmsta flygplatsen är Geneva och därifrån är det ca 40 km till Annecy. Det finns bussar från Geneva som går regelbundet och tar ca en timme. Det finns även en tågstation i Annecy, vilket gör det möjligt att komma hit utan bil. När du är på plats, kan du uttnyttja bussarna som går runt hela sjön och båtturerna som tar dig tvärs över vattnet.

 
 
search map