Semesterbostäder & hotell i Grenoble

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Grenoble är först och främst centrum för vetenskap. Här finns stora forskningsinstitutioner, universitet och högteknologisk industri. Därför har staden en förhållandemässigt stor befolkning av forskare och studerande, såväl franska som utländska.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Klimatet här nära Alperna är kallt om vintern men ganska varmt om sommaren tack vare bergen som skyddar mot vindar. Grenoble är full av historia. Stadens huvudattraktion är La Bastille, ett fästningsverk byggd på en hög klippa bakom staden med vy ner mot Isèrefloden. En linbana transporterar besökande hela vägen upp nere från floden och utsiken över området är endastående vacker.

Grenoble med sina omgivningar är godis för den aktive resenären både vinter och sommar. Staden var värd för den tionde vinter-OS år 1968 och de närmaste skidsportsområde finner man ca. 1 timmes bilkörning härifrån. I närheten finns även den namnkunniga bergstoppen Alpe d’Huez som är berömd som en av de tuffaste topparna att ta sig över för cyklisterna som deltar i Tour de France.

 
 
search map