Semesterbostäder & hotell i Montbrun-les-Bains

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den södra delen av departementet Drôme i regionen Rhône-Alpes kallas La Drôme Provençale, då det gränsar ända upp till regionen Provence. Landskapet påminner här mycket om Provence med det karaktäristiska kuperande landskapet, olivträd och lavendel fält. Här ligger staden Montbrun-les-Bains upp längs en backe med fantastisk panoramisk utsikt över landskapet och över berget Mont Ventoux.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historisk centrum
Staden har omkring 440 invånare, men trots sin storlek har den flera restauranger och caféer samt en stor supermarket. De små, snäva och mysiga gatorna slingrar sig upp på backen med stadens historiska landmärken; Renässans slottet, som idag är en ruin på toppen av staden samt fästningen, som ger staden en medeltids touch. För att besöka den historiska gamla staden, går man genom porten av ett vakttorn från 1200-talet. Montbrun-les-Bains är en av fransmännens stolthet, då den är klassad som en av de 100 vackraste städerna i Frankrike.

Aktiviteter
Montbrun-les-Bains var redan känt under romartiden för sina källor och kurbad, som fortfarande idag lockar turister. Staden är därför ett idealiskt ställe för wellness och där man kan skämma bort sig själv, men det är dessutom ett utmärkt resemål för en aktiv semester, då det finns bra vandringsrutter i området. Man kan cykla i det böljande landskapet och stå på skidor 60 km härifrån under vinter halvåret. Den aktive turisten kan få infriat sina förväntningar genom andra aktiviteter som paragliding, ridning och kanot-paddling (där man rör sig genom kanjoner, från en punkt till en annan lägre liggande punkt). Vinrutter runt i Rhône-dalen och i Provence är även en perfekt möjlighet. Man kan självklart också bara njuta av den härliga stämningen i staden och gå på marknaden under lördag förmiddag och köpa lokala produkter.

 
 
search map