Semesterbostäder & hotell i Talloires

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trots sin ringa storlek och runt 1600 invånare, kan staden skryta med ett rådhus, en kyrka, caféer och restauranger, samt ett utmärkt shopping- och kulturutbud.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upplev den medeltida charmen

Det ligger en speciell charm och romantik över denna medeltida stad, vars historia dateras tillbaks till 800- talet. De pittoreska gatorna har fortfarande kvar mycket av sin medeltida stämning och utseende vilket skapar en mysig atmosfär. Talloires ligger nära alperna, vilket ger vackra vyer över de pittoreska bergen som omringar staden. Stadens fina läge vid Annecy- sjön ger dig möjlighet att bada här på en av de tre stränderna mot en avgift. Det är dock gratis att vistas på stranden under högsäsongsmånaderna juli och augusti.

Ett brett utbud av aktiviteter

Det finns många möjligheter till olika aktiviteter i Talloires. Förutom att åka vattenskidor, segla, paddla kanot och kajak på sjön erbjuder även staden en golfbana, tennisplan och ridning. Tour de France har körts här många gånger och andra festivaler hålls även under året.

Dags för festival

Om du är intresserad av kultur, finns här mycket att uppleva. I slutet av juni hålls det en årlig bokfest och i sena augusti kan du uppleva musikfestivaler med jazz och klassisk musik. Dessutom kommer du att finna konstutställningar, ett bibliotek och en biosalong. Missa inte marknaden varje tisdag under sommaren.

 
 
search map